top of page

Europa posa límits al fitxatge biomètric! Noves alternatives en moviment.



Atenció! La regulació europea fa un gir inesperat en matèria de seguretat laboral. Després de gairebé dues dècades, el Comitè Europeu de Protecció de Dades unifica les regles sobre autenticació biomètrica, desafiant el que fins ara permetia l'AEPD. Ara, amb el reconeixement facial i les empremtes en perill, és hora de descobrir noves maneres de fitxar!


El que era habitual, ara ja no ho és. Europa considera que els mètodes biomètrics per fitxar són massa intrusius i infringeixen les normes fonamentals d'interès públic i seguretat. Les empreses han de canviar immediatament o s'enfrontaran a greus conseqüències. Per sort, l'AEPD ofereix alternatives menys invasives a través d'una guia recentment llançada.**


Però què podem fer ara? Les empreses estan optant per moviments més discrets, com suggereix l'AEPD. Des de les aplicacions de mòbil que rastrejen només durant el fitxatge fins als punts d'accés amb codis QR personalitzats, hi ha diverses opcions per triar.**


1. Aplicacions mòbils: Geolocalitzen el dispositiu només durant el registre de jornada, perfectes per al treball híbrid.


2. Punts d'accés: Incorpora sistemes alternatius com codis PIN o targetes d'accés, ideal per controlar l'assistència presencial.


3. Altres opcions: Registre manual, correu electrònic o telèfon, senzilles però menys segures.

Així doncs, hi ha alternatives... És hora d'adaptar-se al canvi i mantenir-se un pas endavant!


Eduard Camós

Assessor i consultor de Seguretat 

Director de Seguretat / Investigador Privat / Pèrit de Seguretat


6 views0 comments
bottom of page