top of page

Modificació dels terminis per a l'adequació de les mesures de seguretat electrònica.

Updated: Mar 28, 2023


En aquest article volem informar-vos sobre la modificació dels terminis per a l'adequació de les mesures de seguretat electrònica que afecten les empreses i els usuaris de seguretat privada. Aquesta modificació es va publicar al Butlletí Oficial de l'Estat el passat 3 de setembre, mitjançant l'Ordre INT/826/2020, que modifica tres ordres anteriors: l'Ordre INT/314/2011, sobre compromisos de seguretat privada; l'Ordre INT/316/2011, sobre el funcionament dels sistemes d'alarma en l'àmbit de la seguretat privada, i l'Ordre INT/317/2011, sobre mesures de seguretat privada.


L'objectiu d'aquesta modificació és donar més temps a les empreses i els usuaris per adaptar-se a les exigències tècniques i legals que estableixen aquestes ordres, que tenen com a finalitat garantir una major eficàcia i qualitat dels serveis de seguretat privada. Així, els nous terminis són els següents:


- Les empreses de seguretat que disposin de mesures electròniques de seguretat i alarma instal·lades abans de l'entrada en vigor de l'Ordre INT/314/2011 (2 de febrer de 2011) tindran fins al 31 de desembre de 2023 per adequar-se als requisits que estableix aquesta ordre.


- Els sistemes d'alarma instal·lats i connectats a C.R.A (Central Receptora d'Alarmes) abans de l'entrada en vigor de l'Ordre INT/316/2011 (2 de febrer de 2011) tindran fins al 31 de desembre de 2023 per adaptar-se als articles 2 i 3 d'aquesta ordre, que regulen les característiques tècniques i funcionals dels sistemes d'alarma.


- Les mesures electròniques de seguretat contra robatoris i intrusions instal·lades abans de l'entrada en vigor de l'Ordre INT/317/2011 (2 de febrer de 2011) en establiments obligats (com bancs, joieries, farmàcies, etc.) o en usuaris obligats (com administracions públiques, empreses estratègiques, etc.) tindran fins al 31 de desembre de 2023 per adequar-se als requisits que estableix aquesta ordre.


Aquesta modificació dels terminis suposa una oportunitat per a les empreses i els usuaris de seguretat privada per actualitzar els seus sistemes i mesures electròniques de seguretat i alarma, i així complir amb la normativa vigent i millorar la seva protecció. Des del nostre blog us animem a contactar amb professionals qualificats que us puguin assessorar i oferir solucions adaptades a les vostres necessitats.


Eduard Camós

Director de Seguretat


18 views0 comments
bottom of page