Els ciberdelinqüents s'amaguen darrera el COVID-19
Aquests dies convulsos pel COVID-19 ha fet que els "dolents" escampin els seus tentacles i intentin dur a terme molts mes ciberatacs.


Informes de l'Oficina de Coordinació Cibernètica (OCC) del Ministeri de l'Interior, assenyalen que les estafes, els robatoris de credencials mitjançant phishing i els fitxers maliciosos, són els ciberatacs més comuns relacionats amb el COVID-19. Tot seguit es troben els atac per ramsomware i l'extorsió. Aquest estudi ha estat realitzat del 13 de gener fins al 20 d'abril. Entre d'altres coses el més important que assenyala és que " l'increment de la quantitat de persones que duen a terme la seva ocupació laboral en el model de teletreball " és la gran causa pel que s'han produït aquests canvis en la modelitat de ciberatacs.

A més també es destaca l'augment de nombres de dominis registrats sota el paraigua COVID-19. És va arribar a un pic de 5000 registres al dia durant el 20 de Març. La mitja però, es va fixar en (mes o menys) 1.800 nous dominis diaris.

En la majoria de les ocasions, són pàgines malicioses que recorren a temàtiques que suposadament ofereixen informació sobre el coronavirus, ofertes de subministraments, equips de protecció individual o donacions per l'Organització Mundial de la Salut i/o altres organitzacions d'ajuda.


Així que ja ho sabeu: Sigueu prudents!

19 views0 comments

DIRECCIÓ:


Carrer del Bruch 18, 17600 Figueres (Girona), CATALUNYA

Sobre nosaltres

Maxprotech Seguretat busca trencar amb les barreres que impedeixen la col·laboració entre les empreses compartint informació i experiència en l'aplicació de les nostres solucions, traslladant els models realitzats i d'aquesta manera augmentant l'eficiència, encert en la presa de decisions i evitant duplicitats d'esforç, assajos erronis i decisions equivocades amb la conseqüent millora en els resultats econòmics.

Menú

Copyright © 2018 - MaxProtech Solutions, S.L.U. | Avís legal | Política de privacitat Creado  con Wix.com